Intre cool si kitch, intre A fi tu si A fi cum vor altii .

Oare care ar fi definitia Artistului ? Sa incercam : acel suflet care  ,in aceiasi viata in care unii se chinuie sa  faca un lant de patiserii  si echipe de fotbal , el se incumeta sa “traduca” frumosul (incerc sa fiu optimist!) in  diversele lui forme de manifestare si limbaje .Sa ne intelegem bine Artist cred ca este orice persoana indiferent de profesia in care se specializeaza si de altfel sunt impotriva sintagmelor imbecile de tipul ” meseria de intelectual ” sau “meseria de artist”. Poate este un cuvant compromis in societatea noastra dar eu ma incapatanez sa cred ca nu suntem inca animalele dintr-o turma care executa psihic legea multimii si de aceea am sa il folosesc in sensul lui Adevarat adica acela nobil care cel putin pe mine simt ca ma reprezinta chiar daca nu cant in bikini si nici nu ma agit prin filme care nu le intelege nimeni si dupa aia prin blugi cool la emisiuni de televiziune dand “iecsplicatii” pline de “intelepciunune de strada”. Deci sa revenim. Cum este bine?  Faci parte din curent , esti in “mainstream” ,te supui personajelor diriguitoare de stil din societate si te imbraci cum se poarta , canti cum se poarta , vorbesti cum se poarta ,cu alte cuvinte  faci parte din tabelul  populatiei dinamice ,cuprinse intre si intre, cu bla bla pregatire intelectuala , buna masa de manevra pentru politicieni si cumparatoare ideala de orice produse ? Sau iti permiti riscul sa ridici si tu doua degete si sa spui : “Am ceva nou ” , “Sunt altcumva ” , ” As putea sa va arat ?” . Oricum ai fii ESTE BINE ! Pentru ca Esti !  Este Bine pentru Unii sau pentru Tine  !   Asta este intrebarea si ratiunea pana la urma in a fi creativ , in afi Artist  : Pot si EU ?
Din pacate din ce in ce mai mult se merge pe ideea mai bine decat sa poti si tu ,uite-te la nenea cum se face , asa si asa si iaca pozna a mai luat nastere un mic robot , un mic zombie . Si asa apare eticheta : “ala e asa nu e cool” , “ala e pe dincolo , ce cool e”   . OK! ” Pai cine a zis ? ” “Radio GAga” , “Radio Gugu” . Hopa ,nu tu?  Nu  procesoarele cu care esti inzestrat ? Nu constiinta ta ? Nu reperele tale valorice despre ce iti place si ce nu ? Cum adica pentru ca aia dau aia la radio sau mai grav pentru ca asa a zis nenea de la radio ! Pai e nasol !

1. Pentru ca ne molipsim incet ,incet toti influentati de cei din jur .

2. Pentru ca dai putere unor oameni fara sa ii cunosti si care poate sunt imbecili sau mai grav executa ordinele altora.

3. Nu vei avea sansa sa faci niciodata vreun  act Creativ ci sa devii UN ZOMBIE !

BRRRRRR! Ofi cool sau nu ?
P.S.

Cred ca ar trebui sa facem o campanie : ” Nu mai imita! Creeaza ceva ! 

Enya feat. Prodigy – “Orinocco Flow”

One response to “Intre cool si kitch, intre A fi tu si A fi cum vor altii .

  1. Hai ca te-ai descarcat.Suparat rau nu gluma.Marfa cum arata acum blogul tau.

Leave a comment